Trainer Danny Buijs heeft van FC Groningen een officiële waarschuwing gekregen voor een uit de hand gelopen 1 aprilgrap. De oud-middenvelder accepteert de reprimande en heeft spijt van zijn grappig bedoelde opmerkingen.

Buijs zei maandag op zijn perspraatje in aanloop naar FC Groningen-De Graafschap onder meer dat hij van plan was om veel vaker besloten te gaan trainen en zich af te vragen of de fans die trainingen bezoeken niets beters te doen hebben. Dat leidde tot commotie binnen de club.

"Wij vinden dat hij met zijn uitspraken supporters heeft geschoffeerd, de club tekortdoet, maar ook de stad Groningen. Wij zijn juist hartstikke trots dat we met z'n allen zo'n geweldig trainingscomplex hebben gerealiseerd", zegt directeur Hans Nijland woensdag bij RTV Noord.

"Dan zijn dergelijke uitspraken ongepast. De reprimande houdt in dat wij zoiets in de toekomst niet weer kunnen accepteren. Iedereen moet zich houden aan gemaakte afspraken. Ik vond het een slechte 1 aprilgrap."

Buijs liet pas een paar uur na zijn perspraatje weten dat zijn uitspraken grappig bedoeld waren. Na het gewonnen thuisduel met De Graafschap (1-0) van dinsdag ging hij in gesprek met de directie van FC Groningen.

FC Groningen versloeg De Graafschap met 1-0. (Foto: Pro Shots)

Schuldbewuste Buijs biedt excuses aan

De trainer van de 'Trots van het Noorden' heeft spijt van zijn grap. "Ik heb een aantal dingen benoemd en dat heb ik niet goed gedaan, dat neem ik mezelf kwalijk. Ik heb begrepen dat een aantal mensen zich aan mijn uitspraken heeft gestoord en dat is nooit mijn insteek geweest", zegt hij.

"Soms zeg je weleens iets wat je niet zo bedoelt. Dat overkomt me niet vaak, maar ik pak nu mijn verantwoordelijkheid en bied iedereen die zich door die uitspraken beschadigd voelt mijn excuses aan."

Het kwam nog nooit voor dat een trainer van FC Groningen een officiële waarschuwing kreeg. Volgens Nijland en Buijs staat er nu een streep onder het incident.

FC Groningen begon het eerste seizoen onder de 36-jarige Buijs belabberd, maar presteert de laatste weken beter. Na 28 Eredivisie-duels staat de club op de negende plek. Zaterdag komt nummer vijftien Excelsior op bezoek.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie