Aras Özbiliz zit om disciplinaire redenen niet in de wedstrijdselectie van Willem II voor het uitduel van dinsdag met Heracles Almelo. De aanvaller weigerde zaterdag in te vallen tegen Fortuna Sittard (3-2-zege).

De 29-jarige Özbiliz kreeg tot half februari regelmatig speeltijd bij Willem II, maar de laatste vijf Eredivisie-wedstrijden bleef hij negentig minuten op de bank. De Tilburgers hebben vier van die duels gewonnen en zijn opgeklommen naar de achtste plaats op de ranglijst.

Willem II-trainer Adrie Koster meldde maandag op zijn persconferentie ook dat Kristófer Kristinsson is teruggezet naar Jong Willem II. De negentienjarige rechtsbuiten uit IJsland, die dit seizoen elf competitiewedstrijden speelde (één goal), weigert volgens de Brabantse club ondanks een aanbieding zijn aflopende contract te verlengen.

Willem II ontbond eerder deze maand al het contract van aanvaller Donis Avdijaj, die sinds de winterstop niet meer aan spelen toekwam.

De Brabanders legden Avdijaj - net als Timon Wellenreuther, Thomas Meissner en Atakan Akkaynak - eind december een disciplinaire schorsing van één duel op na "een niet optimale voorbereiding in het hotel waar de nacht voor de wedstrijd werd overnacht".

Heracles Almelo tegen Willem II begint dinsdag om 19.45 uur.

Kristófer Kristinsson. (Foto: Pro Shots)

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie