Feyenoord begint zondag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht met spits Nicolai Jörgensen in de basis. Steven Berghuis wordt door trainer Giovanni van Bronckhorst op de bank gezet.

Jörgensen moest de laatste twee competitiewedstrijden tegen Willem II (2-3 verlies) en Vitesse (1-1) nog genoegen nemen met een invalbeurt. Robin van Persie, die in beide duels in de spits stond, begint nu vanaf het middenveld.

In de aanval krijgt Jörgensen assistentie van Sam Larsson en Jens Toornstra. Die laatste krijgt de voorkeur boven Berghuis. Sven van Beek keert terug in de defensie. Hij vormt het centrale duo met Eric Botteghin.

De basisplaats van Van Beek gaat ten koste van Jan-Arie van der Heijden. Ook Orkun Kökcü, die de laatste twee wedstrijden in de basis stond, verhuist naar de bank.

Feyenoord moet winnen in Utrecht om de derde plaats in de Eredivisie weer over te nemen van AZ, dat zaterdag thuis met 1-0 won van FC Groningen. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in de Galgenwaard.

FC Utrecht met Emanuelson voor Gustafson

Bij FC Utrecht ontbreekt Simon Gustafson. De middenvelder heeft griep en wordt vervangen door Urby Emanuelson. Verder kiest trainer Dick Advocaat voor dezelfde spelers die twee weken geleden met 0-4 wonnen bij NAC Breda. Michiel Kramer zit dan ook opnieuw op de bank.

FC Utrecht staat op de zevende plaats en ligt op koers voor deelname aan de play-offs voor een plaats in de Europa League. Bij winst op Feyenoord schuift de ploeg zelfs op naar plaats vijf.

Opstelling Feyenoord: Vermeer, Martina, Botteghin, Van Beek, Haps; Clasie, Van Persie, Vilhena; Toornstra, Jörgensen, Larsson.

Opstelling FC Utrecht: Jensen; Klaiber, Letschert, Janssen, Gavory; Bazoer, Van Overeem, Van de Streek, Emanuelson; Bahebeck, Kerk.