Frank de Boer wacht met Atlanta United nog altijd op zijn eerste competitiezege. De regerend landskampioen ging zaterdag (lokale tijd) in de stromende regen met 2-0 ten onder bij Columbus Crew FC.

Atlanta verzamelde onder De Boer pas twee punten in vier duels en staat daardoor twaalfde en laatste in de Eastern Conference van de MLS.

De wedstrijd werd na een half uur voor liefst 55 minuten stilgelegd vanwege noodweer. In het restant van het duel was goed voetballen vanwege de grote hoeveelheid plassen op het veld amper mogelijk.

Atlanta kwam al na twee minuten op achterstand door een doelpunt van Pedro Santos, die de bal na een voorzet van de rechterkant met wat geluk voor zijn voeten kreeg. De Portugees passeerde doelman Brad Guzan vervolgens.

De tweede treffer viel vlak nadat het duel was hervat na de regenonderbreking. Gyasi Zardes schoot de bal te midden van drie verdedigers van Atlanta binnen. Guzan voorkwam daarna de 3-0, door een strafschop van Federico Higuaín te stoppen.

Atlanta, dat in de competitie alleen gelijkspeelde tegen Philadelphia Union en Cincinnati FC, speelt pas op 14 april opnieuw. De formatie van De Boer neemt het dan op tegen New England Revolution.

Goed voetbal was door het noodweer amper mogelijk. (Foto: Pro Shots)