Peter Bosz vindt het terecht dat zijn Bayer Leverkusen vrijdagavond met liefst 4-1 verloor bij het TSG Hoffenheim van Joshua Brenet. De coach merkte dat zijn ploeg door pech in de eerste helft niet echt in de wedstrijd kwam.

Bosz voerde in de eerste 35 minuten al twee noodgedwongen wissels door. Zijn aanvoerder Lars Bender en aanvaller Karim Bellarabi konden door blessures niet verder in de Rhein-Neckar-Arena.

"Na die twee wissels stonden we niet meer goed georganiseerd op het veld", concludeerde Bosz op zijn persconferentie na de wedstrijd. "We hadden het moeilijk en gaven achterin te veel ruimte weg. Daarom denk ik dat Hoffenheim terecht heeft gewonnen."

Bij rust was er nog weinig aan de hand voor Leverkusen - na 45 minuten stond het nog 1-1 - maar Hoffenheim liep door treffers van Sven Bender, Ishak Belfodil en Andrej Kramaric in de tweede helft alsnog eenvoudig weg bij de ploeg van Bosz.

Doelman Lukás Hrádecky van Leverkusen is geklopt bij de 3-1. (Foto: Pro Shots)

'We werden uit elkaar gespeeld'

Voor Leverkusen was het al de derde nederlaag in vijf wedstrijden. In de laatste maand waren naast Hoffenheim Borussia Dortmund (3-2) en Werder Bremen (1-3) te sterk voor de subtopper in de Bundesliga.

Aanvaller Kevin Volland vindt dat Leverkusen simpelweg te veel fouten maakte om kans te maken op de zege. "Als twee ploegen dezelfde speelstijl hanteren wat betreft drukzetten, dan kan je het je niet permitteren om achterin fouten te maken. Op de een of andere manier werden we uit elkaar gespeeld."

Door de ruime nederlaag verzuimde Leverkusen aansluiting te houden met nummer vijf Eintracht Frankfurt, dat vijf punten meer heeft en zondag nog thuis tegen VfB Stuttgart speelt. De vijfde positie in de Bundesliga is aan het einde van het seizoen goed voor een rechtstreeks Europa League-ticket.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Bundesliga