De vrouwen van FC Twente hebben de koppositie in de kampioensgroep van de Eredivisie overgenomen van PSV. De Tukkers wonnen vrijdag met 1-3 bij ADO Den Haag. Ajax kwam thuis tegen PEC Zwolle niet verder dan 0-0.

Twente kwam in het Cars Jean Stadion vlak voor rust wel op achterstand tegen ADO door een treffer van de pas zeventienjarige Chasity Grant. Een kwartier voor tijd bracht Renate Jansen de Tukkers langszij.

Ashleigh van Weerden bezorgde Twente vijf minuten voor tijd de voorsprong en Joëlle Smits bepaalde even later de eindstand.

Door de overwinning staat Twente nu op 28 punten. De voorsprong op nummer twee PSV bedraagt slechts een punt. Bovendien hebben de Eindhovenaren een wedstrijd minder gespeeld.

Ajax zakt naar derde plaats door remise tegen PEC

Op Sportpark De Toekomst kreeg hekkensluiter PEC in de eerste helft de beste kansen tegen Ajax. Na rust waren de rollen omgedraaid, maar hadden onder anderen Vanity Lewerissa en Ellen Jansen het vizier niet op scherp staan.

Voor Ajax betekende het gelijkspel tegen de Zwolse vrouwen het tweede puntenverlies in de kampioenspoule. De regerend landskampioen speelde eerder gelijk bij ADO (2-2).

Door de remise tegen PEC zakt Ajax met 27 punten naar de derde plaats. Er zijn nog vijf speelrondes te gaan in de kampioensgroep van de Eredivisie voor vrouwen.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie Vrouwen