Luuc Eisenga en Tom van den Abbeele gaan de nieuwe directie van NAC Breda vormen. Eisenga werd woensdag door de Brabantse club aangesteld als algemeen directeur en Van den Abbeele gaat aan de slag als technisch directeur.

Eisenga tekent een contract voor onbepaalde tijd bij NAC. De Fries zal zijn nieuwe functie vanaf volgende week al gaan uitvoeren.

De 46-jarige sportbestuurder vertrok begin deze maand nog bij sc Heerenveen. Hij bracht aanvankelijk de rust terug bij de Friese club, maar kreeg afgelopen jaar steeds meer kritiek. Dat leidde tot zijn vertrek uit het Abe Lenstra Stadion.

Bij NAC wordt Eisenga de opvolger van Nicole Edelenbos, die de afgelopen drie maanden als interim-directeur fungeerde na het vertrek van Justin Goetzee.

Eisenga ziet vooral een mooie uitdaging in Breda. "NAC is een fantastische club met een heel uniek en eigenzinnig karakter. Door de huidige sportieve situatie staan we met NAC voor een behoorlijke uitdaging", zegt hij op de website van zijn nieuwe werkgever.

Tom van den Abbeele. (Foto: VI Images)

Van den Abbeele komt over van Sint-Truiden

Van den Abbeele zette zijn handtekening onder een driejarig contract. Hij begint op 15 april aan zijn nieuwe functie. De 39-jarige Belg is momenteel in eigen land actief als technisch directeur bij STVV.

"Uiteraard kende ik NAC al, aangezien ik het Nederlands voetbal ook op de voet volg. Het is een echte traditieclub met een enorme betrokkenheid waar ik graag deel van uit wil maken", aldus Van den Abbeele.

Vorige week stelde NAC Ruud Brood aan als nieuwe trainer. Hij is de opvolger van de opgestapte Mitchell van der Gaag en moet de club behoeden voor degradatie uit de Eredivisie.

NAC staat in de Eredivisie stevig onderaan. Met nog acht speelrondes voor de boeg bedraagt de achterstand op nummer zestien De Graafschap en nummer zeventien FC Emmen acht punten.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie