AZ heeft een mondeling akkoord bereikt met Calvin Stengs over de verlenging van zijn contract met een jaar. De twintigjarige aanvaller ligt straks tot medio 2023 vast bij de Alkmaarders.

Stengs staat bekend als een van de grootste talenten in de Eredivisie op dit moment. Hij leek vorig seizoen al door te breken bij AZ, maar scheurde in augustus 2017 de voorste kruisband van zijn rechterknie af en kon pas in oktober vorig jaar weer in actie komen.

Op 3 november maakte Stengs tegen De Graafschap (1-0-winst) zijn rentree in de Eredivisie en sindsdien is hij verzekerd van een basisplaats onder trainer John van den Brom. De geboren Amsterdammer speelde dit seizoen tot dusver veertien Eredivisie-duels, waarin hij twee keer scoorde en twee assists gaf.

Dankzij zijn prestaties bij AZ kwam Stengs ook in beeld voor Jong Oranje. Hij maakte zondag in de vriendschappelijke interland tegen de Verenigde Staten (0-0) zijn debuut voor de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi.

Bondscoach Ronald Koeman van het 'grote' Oranje gaf vorige week op een persconferentie aan dat hij Stengs ook in de gaten houdt.

AZ bezet momenteel de vierde plek in de Eredivisie met 47 punten. De Alkmaarders vervolgen de competitie zaterdagavond met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Nummer drie Feyenoord heeft net als AZ 47 punten, maar een beter doelsaldo.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie