Arsenal heeft zondag mede door één goal en twee assists van Vivianne Miedema de koppositie veroverd in de Women's Super League. De ploeg van trainer Joe Montemurro kende geen problemen met Liverpool: 1-5.

Arsenal stond bij rust op een 2-0-voorsprong door goals van Kim Little en Beth Mead. Bij de tweede treffer gaf Miedema de beslissende voorzet.

De spits van de Oranjevrouwen gaf ook de assist bij de 3-0 van Mead, die een voorzet in het doel van Liverpool-keeper Anke Preuss zag dwarrelen.

Dominique Bloodworth leek halverwege de tweede helft de vierde treffer te maken, maar de kopbal van de Nederlandse ging via Sophie Bradley-Auckland in de goal, waardoor de verdediger van Liverpool een eigen treffer achter haar naam kreeg.

Courtney Sweetman-Kirk maakte uit een strafschop een eretreffer voor Liverpool, maar het slotakkoord was vijf minuten voor tijd voor Miedema. De 22-jarige topscorer van de hoogste Engelse divisie bracht de eindstand met haar twintigste competitiedoelpunt van het seizoen op 1-5.

Daniëlle van de Donk speelde net als Miedema en Bloodworth de hele wedstrijd op Prenton Park. Keeper Sari van Veenendaal bleef op de bank bij Arsenal.

Dominique Bloodworth speelde een belangrijke rol bij de 0-4. (Foto: VI Images)

Arsenal klimt over Manchester City heen

Arsenal staat door de veertiende zege van het seizoen op 42 punten uit zestien wedstrijden. De ploeg klimt over Manchester City heen, dat nu de nummer twee is met 41 punten uit zeventien duels.

Arsenal en Manchester City spelen op zondag 12 mei in de laatste speelronde tegen elkaar in het stadion van de ploeg van Bloodworth, Van de Donk, Miedema en Van Veenendaal.