Het lijkt erop dat Denzel Dumfries zondag gewoon kan spelen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland. De rechtsback van PSV trainde zaterdag mee met Oranje.

Dumfries viel donderdag uit in de gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland (4-0) uit met een liesblessure. Zijn vervanger Kenny Tete viel een minuut later ook uit. Waar Dumfries bij de groep bleef, heeft Tete het trainingskamp verlaten.

"Hij heeft goed getraind", zei bondscoach Ronald Koeman op de persconferentie over de PSV'er, die pas sinds oktober bij Oranje zit. "Hij heeft alles kunnen doen en als er geen rare dingen gebeuren, kan hij spelen."

Koeman riep met Hans Hateboer al een vervanger voor Tete op. De speler van Atalanta Bergamo stond zaterdag ook op het trainingsveld.

'Janmaat niet helemaal fit'

De bondscoach zorgde na het duel met Wit-Rusland voor wat verwarring door te suggereren dat hij Daryl Janmaat zou oproepen als vervanger van Tete.

"Ik snap dat het vreemd is dat ik dan voor Hateboer heb gekozen, maar ik heb beide jongens gebeld. Janmaat is bovendien niet 100 procent fit."

Dat geldt ook voor Stefan de Vrij, die vanwege klachten aan de lies- en schaamstreek het duel met de Wit-Russen al liet schieten. De verdediger van Internazionale komt ook tegen Duitsland niet in actie.

Voor de Duitsers is het duel in de Johan Cruijff ArenA de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK. De aftrap is zondag om 20.45 uur.

Bekijk het programma, de uitslagen en de standen in de EK-kwalificatie