De rentree van Lionel Messi bij het Argentijnse elftal is vooralsnog van korte duur. De sterspeler heeft zich geblesseerd afgemeld voor de oefeninterland tegen Marokko op dinsdag.

Met Messi en Ajacied Nicolás Tagliafico in de gelederen ging Argentinië in het stadion van Atlético Madrid met 3-1 ten onder tegen Venezuela. Messi kwam niet tot scoren.

De aanvoerder raakte tijdens de wedstrijd geblesseerd aan zijn lies en reist daarom niet af naar Tanger, voor de oefeninterland tegen Marokko. De verwachting is dat de kwetsuur niet zwaar is.

Messi speelde zijn eerste interland sinds het WK, waar Argentinië al in de achtste finales werd uitgeschakeld. De aanvaller van FC Barcelona liet de daaropvolgende zes interlands schieten.

Bondscoach Lionel Scaloni was ondanks de nederlaag tevreden over zijn sterspeler. "Hij heeft het gewicht van de wedstrijd op zijn schouders genomen. Het zijn de andere spelers die meer hadden moeten brengen."

Gezien het niveauverschil tussen beide landen - Venezuela is de nummer 32 van de wereld - had Scaloni meer verwacht van zijn elftal. "Het was niet een kwestie van tactiek, maar van instelling. Het zal echt een stuk beter moeten."