Panathinaikos is vrijdag door de Griekse voetbalbond zwaar gestraft voor de ongeregeldheden van zondag tijdens de beladen derby in eigen huis tegen Olympiakos Piraeus. De club kreeg onder meer drie punten in mindering.

Panathinaikos moet daarnaast de volgende twee thuiswedstrijden zonder publiek spelen en een boete van 94.500 euro betalen.

De wedstrijd tussen Panathinaikos en Olympiakos was een kleine week geleden geen moment rustig, ondanks dat er geen uitsupporters aanwezig waren.

In de eerste helft werd de strijd tussen beide rivalen al stilgelegd toen hooligans van de tribunes waren gekomen en de bank van Olympiakos hadden aangevallen.

Na de rust renden toeschouwers het veld op toen het door de politie gebruikte traangas van buiten het stadion naar binnen waaide.

Wedstrijd in zeventigste minuut gestaakt bij stand van 0-1

De heftige ongeregeldheden zorgden ervoor dat het duel in de zeventigste minuut werd gestaakt bij een stand van 0-1 en op een later tijdstip zal moeten worden afgemaakt.

Panathinaikos en Olympiakos zijn met nog zes duels te spelen respectievelijk de nummer zeven en twee van de Griekse Super League.

PAOK Saloniki stevent af op de derde landstitel uit de clubgeschiedenis. De ploeg van trainer Razvan Lucescu heeft tien punten voorsprong op Olympiakos, maar wel een wedstrijd meer gespeeld.

De nummer één en twee in Griekenland plaatsen zich voor de (voorrondes van de) Champions League. De nummers drie en vier moeten genoegen nemen met de (voorrondes van de) Europa League.