FC Utrecht staat volgende week zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen Feyenoord stil bij de aanslag in Utrecht van maandag. Bij een schietpartij in de tram bij het 24 Oktoberplein kwamen drie inzittenden om het leven en raakten drie anderen zwaargewond.

Er wordt voor aanvang van de wedstrijd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers en de spelers van FC Utrecht spelen met rouwbanden.

Op verzoek van de supporters wordt alle toeschouwers gevraagd in de achttiende minuut - in verband met de datum van het drama - een minuut lang te applaudisseren voor de hulpverleners.

Er is vrijdag bovendien een stille tocht door de stad. De deelnemers komen op het Jaarbeursplein bij Utrecht Centraal bijeen en lopen daarna gezamenlijk naar het 24 Oktoberplein.

Gökmen T. zit in hechtenis voor de aanslag. De 37-jarige man wordt verdacht van meervoudige moord of doodslag met een terroristisch oogmerk. Hij handelde volgens het Openbaar Ministerie (OM) vermoedelijk alleen.

FC Utrecht betreurt het drama

"Er heeft zich maandag een drama afgespeeld in onze stad Utrecht. De verschrikkelijke gebeurtenis heeft iedereen, dus ook FC Utrecht, diep geraakt", schrijft FC Utrecht op haar eigen website.

"De club betreurt het drama van maandag en wenst de nabestaanden van de slachtoffers alle kracht en sterkte in deze moeilijke tijd. Daarnaast hoopt FC Utrecht op een spoedig herstel van de gewonden."

FC Utrecht-Feyenoord begint op zondag 31 maart om 14.30 uur in Stadion Galgenwaard. De KNVB maakt dinsdag bekend wie de scheidsrechter van dienst is.

FC Utrecht en Feyenoord zijn acht speelrondes voor het einde respectievelijk de nummer zes en drie van de Eredivisie. Beide ploegen doen dus volop mee in de strijd om een ticket voor Europees voetbal.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie