Bondscoach Ronald Koeman heeft Hans Hateboer vrijdag aan de selectie van het Nederlands elftal toegevoegd voor het EK-kwalificatieduel met Duitsland van zondag in de Johan Cruijff ArenA.

Koeman liet donderdag na de 4-0-zege op Wit-Rusland al weten dat hij waarschijnlijk een rechtsback zou oproepen. Denzel Dumfries viel uit met liesklachten en diens vervanger Kenny Tete moest zich al na veertig seconden laten wisselen met een hamstringblessure.

Op dat moment had Koeman al drie wissels doorgevoerd, waardoor Oranje de laatste twintig minuten met een man minder moest spelen. De stand was toen al 3-0.

Dumfries blijft ondanks zijn lichte klachten deel uitmaken van de selectie. Tete haakt af. Door het oproepen van Hateboer bestaat de selectie van het Nederlands elftal weer uit 25 spelers.

De 25-jarige Hateboer kwam op 16 oktober vorig jaar voor het laatst in actie voor Oranje, toen een oefeninterland in en tegen België in 1-1 eindigde. Het betekende de derde interland voor de speler van Atalanta Bergamo.

Nederland-Duitsland begint zondag om 20.45 uur. Voor de Duitsers betekent de wedstrijd in Amsterdam de start van de EK-kwalificatiereeks.

Bekijk het programma, de uitslagen en de standen in de EK-kwalificatie