Mauro Icardi heeft donderdag zijn rentree gemaakt op het trainingsveld van Internazionale. De spits speelde vanwege een conflict al ruim een maand geen wedstrijd meer voor de Italiaanse topclub.

Inter meldt dat Icardi het eerste deel van de groepstraining meedeed om later individueel aan de slag te gaan "zodat hij weer klaar is om straks op het wedstrijdveld te staan".

Icardi trainde voor het laatst mee op 13 februari. Hij weigerde de afgelopen maand volgens trainer Luciano Spalletti op het trainingsveld te staan, omdat hij al sinds begin dit jaar in onmin leeft met de clubleiding.

De Argentijn kreeg in januari een boete van 100.000 euro nadat hij te laat was teruggekeerd van vakantie. In februari werd zijn aanvoerdersband afgenomen vanwege moeizame onderhandelingen over een nieuw contract.

Icardi speelde zijn laatste officiële wedstrijd op 9 februari. Hij werd toen op bezoek bij Parma voortijdig gewisseld door Spalletti en zag zijn vervanger Lautaro Martínez het enige doelpunt van de wedstrijd maken (0-1).

Icardi gebruikte ook knieblessure als excuus

De achtvoudig international gebruikte ook een knieblessure als excuus voor het feit dat hij sindsdien niet meer in actie kon komen, maar Inter ontkende eind vorige maand dat hij geblesseerd was.

Het Italiaanse persbureau ANSA bericht donderdag dat Icardi samen met zijn vrouw en zaakwaarnemer Wanda Nara inmiddels alles heeft uitgesproken met de clubleiding.

Icardi draagt sinds 2013 het shirt van Inter. Hij kwam tot dusver tot 210 officiële wedstrijden, waarin hij maar liefst 122 keer scoorde. Zijn verbintenis loopt nog door tot en met de zomer van 2021.

Inter is aan een wisselvallig seizoen bezig. De 'Nerazzurri' bezetten tien speelrondes voor het einde de derde plaats in de Serie A en strijden dus om een ticket voor de groepsfase van de Champions League.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Serie A