Dennis Bergkamp gaat aan de slag bij Almere City. De oud-international van het Nederlands elftal wordt assistent-trainer van het beloftenelftal van de Flevolanders.

Dat bevestigt Almere City donderdag aan NUsport na berichtgeving van Omroep Flevoland.

Bergkamp neemt tot het einde van het seizoen twee keer per week, op dinsdag en donderdag, de training over van Jong Almere City-trainer Ivar van Dinteren, die meer tijd nodig heeft voor zijn rol als assistent-trainer bij het eerste elftal.

Bij Jong Almere City krijgt Bergkamp te maken met zijn zoon Mitchel Bergkamp. De twintigjarige middenvelder speelde tot dusver veertien wedstrijden voor de beloftenploeg en wacht nog op zijn debuut in het eerste elftal.

Bergkamp zat zonder club na zijn ontslag bij Ajax in december 2017. Hij moest toen net als trainer Marcel Keizer en zijn collega-assistent Hennie Spijkerman per direct vertrekken na de bekeruitschakeling tegen FC Twente.

Mitchel Bergkamp, de zoon van Dennis Bergkamp. (Foto: ProShots)

Bergkamp dreigde met arbitragezaak

Bergkamp was het toen aanvankelijk niet eens met de ontslaggronden en dreigde via zijn advocaat met een arbitragezaak, maar nadat hij en Ajax een regeling hadden getroffen, was die zaak van de baan.

De voormalige aanvaller van Ajax, Internazionale en Arsenal was naast assistent- en techniektrainer tussen 2011 en 2017 ook lid van het zogenoemde technisch hart van Ajax, dat werd gevormd tijdens de 'Fluwelen Revolutie' in 2011.

Almere City zette onlangs trainer Michele Santoni op straat. Assistent-trainer Ole Tobiasen neemt in afwachting van de aanstelling van een nieuwe coach de honneurs waar in het Yanmar Stadion.

Almere City strijdt om een ticket voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De 'Zwarte Schapen' bezetten met nog negen speelrondes voor de boeg de dertiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Keuken Kampioen Divisie