Het Belgisch elftal blijft de interlands afwerken in het bestaande Koning Boudewijnstadion. De plannen voor een nieuw onderkomen zijn van de baan, maakte de Belgische voetbalbond KBVB dinsdag bekend in Tubeke.

Het Koning Boudewijnstadion wordt wel grondig gerenoveerd en krijgt als nieuwe naam de Golden Generation Arena. De capaciteit wordt teruggebracht van 50.000 naar 40.000 plaatsen.

"Deze unieke sportgeneratie verdient een modern sportstadion", zegt Peter Bossaert, bestuursvoorzitter van de KBVB.

"Het Koning Boudewijnstadion was de afgelopen vijftig jaar een fantastische tempel, maar het is aan vernieuwing toe. Het lagere aantal toegangsplaatsen komt de mobiliteit en leefbaarheid ten goede."

KBVB hoopt op binnenhalen finale Europees toernooi in clubvoetbal

Het is de bedoeling dat naast voetbalinterlands ook wedstrijden van de Belgische hockey(st)ers in de Golden Generation Arena worden afgewerkt.

Ook de toekomst van de prestigieuze atletiekwedstrijd Memorial Van Damme, die deel uitmaakt van de Diamond League, is met de renovatie verzekerd.

De KBVB hoopt met het gerenoveerde stadion ook in aanmerking te komen voor de organisatie van een finale van een Europees toernooi in het clubvoetbal.