Hans de Koning zal na dit seizoen afscheid nemen van FC Volendam. Het aflopende contract van de 58-jarige trainer zal niet verlengd worden bij de nummer vijftien van de Keuken Kampioen Divisie.

"Toen we begonnen, hebben we afgesproken dat we naar elkaar toe niets verplicht waren", vertelt De Koning dinsdag aan NH Sport. "Volendam wil naar een andere structuur toe gaan werken, nou, dat is prima."

De voormalig keeper begon in oktober aan zijn tweede periode bij FC Volendam, nadat hij tussen 2012 en 2015 ook al werkzaam was bij de club uit het vissersdorp.

De Koning was de opvolger van Misha Salden, die vanwege teleurstellende resultaten ontslagen werd. De oud-speler van de club bleef wel aan als manager technische zaken.

Volendam boekte onder De Koning negen zeges, speelde zeven keer gelijk en verloor zes keer. De geboren Rotterdammer was eerder hoofdcoach bij FC Dordrecht, FC Oss, AGOVV, Helmond Sport, Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk.

Voorzitter Henk Kras zei maandag tegen het AD al dat Volendam op zoek was naar een nieuwe trainer. Hij ontkende niet dat Wim Jonk een van de kandidaten was.

Hans de Koning is bezig aan zijn tweede periode bij FC Volendam. (Foto: ProShots)

Bekijk het programma en de stand in de Keuken Kampioen Divisie