Adrie Koster is ook de komende twee jaar de coach van Willem II. De 64-jarige Zeeuw heeft zijn aflopende contract bij de bekerfinalist met twee jaar verlengd.

Koster tekende vorig jaar mei voor één seizoen bij Willem II, als opvolger van Erwin van de Looi en interim-trainer Reinier Robbemond.

De drievoudig Oranje-international koos bewust voor een verbintenis voor de korte termijn, al stelde hij toen al de intentie te hebben om langer in Tilburg te blijven.

"De samenwerking is mij tot op heden zeer goed bevallen", zegt Koster dinsdag op de site van Willem II. "De club wil blijven groeien en daar maak ik graag deel van uit."

Technisch directeur Joris Mathijsen is erg blij dat de ervaren trainer heeft bijgetekend. "Samen met de overige stafleden laat hij dagelijks zien het team en spelers beter te kunnen maken. We hebben er vertrouwen in dat we met hem de sportieve stappen kunnen zetten die we voor ogen hebben."

Adrie Koster viert het bereiken van de bekerfinale na de halve finale tegen AZ. (Foto: Pro Shots)

Willem II kent prima seizoen

Willem II kent een prima seizoen onder Koster. De Brabanders staan met 34 punten op de negende plek in de Eredivisie. Bovendien bereikte de club voor het eerst sinds 2005 en voor de vierde keer in totaal de finale van de TOTO KNVB Beker. Ajax is op 5 mei de tegenstander in De Kuip.

Koster begon in 1990 bij Willem II aan zijn eerste klus als hoofdtrainer, nadat hij daarvoor vier jaar assistent was geweest in Tilburg.

Medio 1991 vertrok de voormalige aanvaller naar Roda JC. Daarna was hij nog hoofdtrainer bij Helmond Sport, Top Oss, Excelsior, VVV-Venlo, RKC Waalwijk, Ajax, Club Brugge, Jong Oranje, Beerschot en Club Africain.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie