Ajax raakt assistent-coach Alfred Schreuder na dit seizoen kwijt. De Barnevelder wordt de nieuwe trainer van TSG 1899 Hoffenheim. Christian Poulsen volgt hem op in Amsterdam.

De 46-jarige Schreuder, die nog tot medio 2020 vastlag in de Johan Cruijff ArenA, heeft dinsdag een contract tot de zomer van 2022 getekend in Hoffenheim. Volgens De Telegraaf betaalt de Bundesliga-club iets minder dan 1 miljoen euro voor de transfer.

Schreuder verruilde Hoffenheim vorig jaar januari nog voor Ajax. De oud-trainer van FC Twente was in Duitsland toen assistent van Julian Nagelsmann, die vorig jaar juni al bekendmaakte dat hij na dit seizoen naar RB Leipzig verkast.

"Alfred heeft al in de Bundesliga gewerkt en kan daar deze zomer als hoofdtrainer aan de slag. Dat wil hij heel graag en wij hebben besloten daar niet voor te gaan liggen", zegt directeur voetbalzaken Marc Overmars op de site van Ajax.

Voormalig middenvelder Poulsen (39) speelde tussen 2012 en 2014 in totaal 54 wedstrijden voor Ajax en liep sinds september al stage bij 33-voudig landskampioen. Hij tekent voor twee seizoenen als opvolger van Schreuder.

'Kijk uit naar grote uitdaging bij Hoffenheim'

Schreuder was tussen oktober 2015 en januari 2018 assistent bij Hoffenheim, eerst van Huub Stevens en later van Nagelsmann. De 31-jarige Duitser wilde zijn oud-collega graag meenemen naar Leipzig, maar Schreuder kiest voor zijn tweede klus als hoofdcoach.

"Ik weet dat er een grote uitdaging ligt bij Hoffenheim, maar daar kijk ik juist naar uit", zegt de oud-speler van Feyenoord, RKC, NAC, FC Twente en Vitesse op de site van zijn nieuwe club. "Ik zit vol ambitie om als hoofdtrainer hier mijn eigen accenten te gaan leggen."

"Het is fijn dat ik de structuur van de club al ken. Bovendien ben ik in mijn eerste periode bij Hoffenheim gaan houden van de regio. Ik bedank Ajax, en vooral Marc Overmars, dat ze mij deze kans gunnen."

Eigenaar Dietmar Hopp, de miljardair die Hoffenheim aan het begin van deze eeuw van het vijfde niveau naar de Bundesliga leidde, is zeer blij met de terugkeer van Schreuder. "Alfred heeft het hier geweldig gedaan als assistent en ook als mens een blijvende indruk achtergelaten. Alfred stond vanaf het begin hoog op het lijstje om Julian op te volgen."

Hoffenheim staat met nog acht wedstrijden te gaan negende in de Bundesliga. Vorig seizoen zette de club met een derde plek zijn beste resultaat neer. 'Die Kraichgauer' debuteerden deze jaargang in het hoofdtoernooi van de Champions League, waarin de groepsfase het eindstation was.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand van de Bundesliga