Ajax heeft het contract van directeur voetbalzaken Marc Overmars maandag met 3,5 jaar verlengd. De voormalige Oranje-international ligt nu tot de zomer van 2024 vast in de Johan Cruijff ArenA.

Overmars, die sinds 2012 deel uitmaakt van de Ajax-directie en een verbintenis tot december 2020 had, wordt bij de eerstvolgende aandeelhoudersvergadering herbenoemd.

"Er zijn bij Ajax nog genoeg uitdagingen en ik heb het hier naar mijn zin. We maken stappen met zowel de jeugdopleiding als met het eerste elftal", zegt Overmars op de site van Ajax.

"Sportief gezien willen we nog veel laten zien. Wat voor mij ook belangrijk is, is dat het prettig werken is met de mensen om mij heen. Daar haal ik plezier en voldoening uit."

Marc Overmars (links) bij de loting voor de kwartfinales van de Champions League met Pavel Nedved van Ajax' tegenstander Juventus. (Foto: Pro Shots)

Overmars verantwoordelijk voor veel inkomsten

De 45-jarige Overmars was de laatste jaren onder meer verantwoordelijk voor een aantal recordtransfers bij Ajax. Hij verkocht onder anderen Frenkie de Jong, Davinson Sánchez, Arek Milik en Davy Klaassen voor tientallen miljoenen.

Eind februari werd bekend dat de club over de eerste zes maanden van het boekjaar 2018/2019 - mede door Champions League-inkomsten - een flinke nettowinst heeft geboekt en dat de omzet en het eigen vermogen ook enorm zijn gestegen.

Onder het bewind van Overmars werd Ajax twee keer kampioen en pakte de club eenmaal de Johan Cruijff Schaal. In het seizoen 2016/2017 werd met trainer Peter Bosz de finale van de Europa League gehaald.

Dit seizoen is Ajax nog op drie fronten actief. De ploeg van coach Erik ten Hag staat verrassend in de kwartfinales van de Champions League, bereikte de finale van de TOTO KNVB Beker en doet nog mee om de landstitel, al liep het gat naar koploper PSV zondag op tot vijf punten.

Ontlading bij de Ajacieden na de verrassende 1-4-zege op Real Madrid, waarmee de kwartfinales van de Champions League werden bereikt. (Foto: Pro Shots)

'Ajax kan met Overmars vervolgstappen maken'

Leen Meijaard, president-commissaris bij Ajax, is verguld met het nieuwe contract voor Overmars. "Hij liet ons weten sterk het gevoel te hebben nog niet klaar te zijn bij Ajax. Hij weet dat wij erg tevreden zijn over zijn functioneren", zegt hij.

"Hij heeft een enorme bijdrage geleverd aan de ontwikkelingen die Ajax zowel sportief als financieel heeft doorgemaakt in de jaren waarin hij deel uitmaakt van de directie. En wij hebben er als rvc ook vertrouwen in dat de club met hem de komende jaren vervolgstappen kan maken."

Als speler kwam Overmars uit voor Go Ahead Eagles, Willem II, Ajax, Arsenal en FC Barcelona. Hij speelde 86 keer voor Oranje. Op zijn erelijst prijken onder meer de Champions League, de wereldbeker en drie landstitels.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie