Chelsea heeft een klacht ingediend bij de Europese voetbalbond UEFA over een racistisch incident afgelopen donderdag tijdens de Europa League-wedstrijd bij Dynamo Kiev (0-5-zege).

Chelsea bevestigt maandag in een verklaring op zijn site dat een speler in de slotfase van de wedstrijd in Oekraïne racistisch bejegend is door "een klein deel van de thuisfans".

Volgens de London Evening Standard ging het om apengeluiden in de richting van Callum Hudson-Odoi.

De achttienjarige aanvaller meldde het direct aan Chelsea-aanvoerder César Azpilicueta, die op zijn beurt na de wedstrijd aan arbiter Tobias Stieler liet weten waar de geluiden vandaan zouden zijn gekomen.

"Het incident is na het laatste fluitsignaal gemeld aan de scheidsrechter en onze voorzitter en secretaris hebben direct na het duel gesproken met de gedelegeerde van de UEFA", schrijft Chelsea. "We verwachten dat de UEFA een uitgebreid onderzoek zal instellen. Wij zullen daar volledig aan meewerken."

Dynamo Kiev werd door de ruime thuisnederlaag uitgeschakeld in de achtste finales van de Europa League. Chelsea neemt het in de kwartfinales van het tweede Europese bekertoernooi op tegen Slavia Praag.

Bekijk het programma van de Europa League