Feyenoord begint zaterdag met Orkun Kökcü in de basis aan de thuiswedstrijd tegen Willem II. De middenvelder krijgt de voorkeur boven Jens Toornstra.

Kökcü verscheen vorige week ook al aan de aftrap in de uitwedstrijd tegen Vitesse (1-1) en maakte toen als vervanger van de geblesseerde Tonny Vilhena de openingstreffer.

Vilhena en ook doelman Kenneth Vermeer, die tegen Vitesse eveneens ontbrak, zijn weer fit en komen tegen Willem II ook gelijk weer in actie.

Cuco Martina neemt rechts achterin de plek over van de geblesseerde Jeremiah St. Juste, waardoor er in het centrum ruimte vrijkomt voor Eric Botteghin.

Naast Toornstra moet ook Nicolai Jörgensen opnieuw genoegen nemen met een plek op de reservebank, omdat Robin van Persie in de spits wordt geposteerd.

Tapia in basis bij Willem II

Bij Willem II start Renato Tapia in de basis. De middenvelder wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd van Feyenoord, waar hij niet kon rekenen op al te veel speeltijd.

Feyenoord-Willem II vangt zaterdag om 19.45 uur aan in De Kuip en staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.

Feyenoord is met AZ verwikkeld in een strijd om de derde plaats, die recht geeft op een ticket voor de voorrondes van de Europa League. De Rotterdammers hebben drie punten voorsprong op de Alkmaarders.

Bekerfinalist Willem II bivakkeert in de middenmoot. De Tilburgers kunnen zich, mits zij de beker niet winnen, nog voor de play-offs om Europees voetbal plaatsen, maar moeten ook oppassen dat ze niet in de degradatiezone terechtkomen.

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Martina, Botteghin, Van der Heijden, Haps; Clasie, Vilhena, Kökcü; Berghuis, Van Persie, Larsson.

Opstelling Willem II: Wellenreuther; Lewis, Peters, Heerkens, Palacios; Anita, Tapia, Crowley; Vrousai, Isak, Pavlidis.