Feyenoord kan zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Willem II weer beschikken over Kenneth Vermeer en Tonny Vilhena. De doelman en de middenvelder zijn hersteld van een blessure.

Vermeer en Vilhena ontbraken vorige week tijdens de uitwedstrijd tegen Vitesse (1-1) en werden daarin vervangen door Joris Delle en Orkun Kökçü.

Trainer Giovanni van Bronckhorst wilde vrijdag op zijn persconferentie de opstelling voor de wedstrijd tegen Willem II nog niet prijsgeven, maar de verwachting is dat zowel Vermeer als Vilhena gelijk terugkeert in de basis.

Vermeer kreeg vrijdag nog wel een tegenvaller te verwerken. Hij werd door bondscoach Ronald Koeman namelijk niet opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal tegen Wit-Rusland (23 maart) en Duitsland (26 maart).

"Ik denk dat zijn blessure daarbij wel een rol heeft gespeeld. Maar Kenneth is altijd positief. Hij heeft het vandaag goed opgepakt tijdens de training. Hij speelt morgen gewoon. Ik verwacht geen terugslag", zei Van Bronckhorst.

Steven Berghuis. (Foto: ProShots)

'Ik ben blij voor Steven'

Berghuis maakt wel deel uit van de definitieve selectie van het Nederlands elftal. De aanvaller kwam in juni 2018 voor het laatst in actie voor Oranje tijdens de oefenwedstrijd tegen Italië en werd sindsdien gepasseerd door Koeman.

"Ik wist dat Steven door de bondscoach werd gevolgd en dat hij in zijn hoofd zat. Ik ben blij voor Steven. Het is positief dat hij er weer bij is. Hij heeft een moeizaam seizoen, maar dat geldt eigenlijk voor het hele team", aldus Van Bronckhorst.

Feyenoord-Willem II begint zaterdag om 19.45 uur in De Kuip en staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. Martin van den Kerkhof fungeert vanuit Zeist als videoscheidsrechter (VAR).

De Rotterdammers zijn met AZ verwikkeld in een strijd om de derde plaats en daarmee een ticket voor de voorrondes van de Europa League, terwijl de Tilburgers in de middenmoot bivakkeren en zich zo snel mogelijk willen veilig spelen.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie