Arsenal en Napoli nemen het tegen elkaar op in de kwartfinales van de Europa League, zo wees de loting in het Zwitserse Nyon vrijdag uit.

Arsenal en Napoli stonden bijna zes jaar geleden, in het seizoen 2013/2014, voor het laatst tegenover elkaar, toen in de groepsfase van de Champions League.

De Engelsen wonnen thuis met 2-0 door doelpunten van Mesut Özil en Olivier Giroud en de Italianen zegevierden thuis eveneens met 2-0 dankzij treffers van Gonzalo Higuaín en José Callejón.

Arsenal bereikte de kwartfinales van de Europa League ten koste van Stade Rennais (4-3 over twee duels). Napoli schakelde Red Bull Salzburg uit (4-3 over twee duels).

Pierre van Hooijdonk trok vrijdag bij de loting verder de wedstrijden Villarreal-Valencia, Benfica-Eintracht Frankfurt en Slavia Praag-Chelsea.

Loting kwartfinales Europa League

  • Arsenal-Napoli
  • Villarreal-Valencia
  • Benfica-Eintracht Frankfurt
  • Slavia Praag-Chelsea

Loting halve finales Europa League

  • Arsenal/Napoli-Villarreal/Valencia
  • Benfica/Eintracht Frankfurt-Slavia Praag/Chelsea

Nog drie Nederlanders actief in Europa League

De heenwedstrijden worden op donderdag 11 april afgewerkt en de returns staan voor donderdag 18 april op het programma.

Er werd vrijdag ook gelijk geloot voor de halve finales en daarin treft de winnaar van Arsenal-Napoli die van Villarreal-Valencia en de winnaar van Benfica-Eintracht Frankfurt die van Slavia Praag-Chelsea.

Er zijn alleen nog Nederlanders actief bij Eintracht Frankfurt en Slavia Praag. Jetro Willems en Jonathan de Guzman spelen bij de Duitsers en Mick van Buren staat onder contract bij de Tsjechen.

De finale van de Europa League is op woensdag 29 mei in Bakoe. Atlético Madrid is de titelverdediger, maar de Spanjaarden deden na de winterstop nog mee aan de Champions League.

Bekijk het programma en de uitslagen in de Europa League