Pablo Rosario heeft zijn contract bij PSV woensdag met drie jaar verlengd. De middenvelder ligt nu tot de zomer van 2023 onder contract in Eindhoven.

De 22-jarige Rosario groeide dit seizoen uit tot basiskracht bij PSV. Hij debuteerde in april 2018 in de uitwedstrijd tegen Roda JC in de hoofdmacht van de koploper in de Eredivisie.

"Ik ben heel trots", zegt Rosario bij de bekendmaking van zijn contractverlenging op de website PSV." Ik vind het heel mooi dat PSV vertrouwen in mij heeft. Dat wil ik graag terugbetalen."

Rosario speelde tot nu toe 25 competitieduels voor PSV en kwam daarin niet tot scoren. Wel vond hij het doel in de Champions League-wedstrijd tegen Internazionale.

Rosario maakte in oktober debuut voor Oranje

In oktober vorig jaar maakte de geboren Amsterdammer in de vriendschappelijke interland tegen België (1-1) zijn debuut voor het Nederlands elftal. Dat was zijn enige interland tot nu toe.

Volgens technisch manager John de Jong is Rosario "een voorbeeld voor jeugdspelers". "Mede door zijn mentaliteit en vastberadenheid heeft Pablo deze verlenging en een prominente plaats in het eerste afgedwongen", aldus De Jong.

Vorige week legde PSV al Mohammed Ihattaren langer vast. De pas zeventienjarige middenvelder verlengde zijn contract met een jaar, tot de zomer van 2022.

PSV is dit seizoen met Ajax verwikkeld in een felle strijd om de titel in de Eredivisie. De ploeg van trainer Mark van Bommel heeft twee punten voorsprong op de Amsterdammers, die woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen PEC Zwolle met 2-1 wonnen.