Ajax begint woensdagavond in de Eredivisie zonder Hakim Ziyech en Frenkie de Jong aan de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. De licht geblesseerde middenvelders worden vervangen door Zakaria Labyad en Lasse Schöne.

De Jong kampt met liesklachten, maar hij zit wel op de bank. Ziyech ondervindt last van zijn kuit en behoort niet tot de wedstrijdselectie.

Ten opzichte van de vorige wedstrijd van Ajax tegen Fortuna Sittard (4-0-winst) voert trainer Erik ten Hag verder geen wijzigingen door in zijn opstelling.

Dat betekent dat het middenveld naast Labyad en Schöne wordt gevormd door Donny van de Beek en dat Kasper Dolberg wederom in de punt van de aanval staat.

Het duel tussen Ajax en PEC stond aanvankelijk voor 2 maart op het programma, maar werd door de KNVB verplaatst naar 13 maart. Daarmee kregen de Amsterdammers meer rust in de aanloop naar de return tegen Real Madrid (1-4-winst) op 5 maart in de achtste finales van de Champions League.

Verplaatsing Ajax-PEC leidde tot veel ophef

De verplaatsing van de wedstrijd leidde tot een hoop ophef. Zowel PEC als Ajax' concurrent PSV sprak van competitievervalsing. De Zwollenaren stapten naar de arbitragecommissie, maar die achtte zich niet bevoegd om er iets van te zeggen. PEC legde zich daar vervolgens bij neer.

PEC spande daarop een spoedeisende arbitragezaak tegen de KNVB aan, maar de arbitragecommissie liet dinsdagavond weten alleen te kunnen oordelen bij geschillen tussen KNVB-leden.

De wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle begint woensdag in de Johan Cruijff ArenA om 18.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Labyad, Schöne; Neres, Dolberg, Tadic.

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Ehizibue, Lachman, Lam, Paal; Hamer, Clement, Namli; Van Crooij, Flemming, Van Duinen.