De UEFA is woensdag een onderzoek gestart naar Neymar. De sterspeler van Paris Saint-Germain liet zich vorige week gaan op sociale media na de uitschakeling tegen Manchester United in de Champions League.

PSG verloor de return in de achtste finales verrassend met 1-3. Het winnende doelpunt van Marcus Rashford in blessuretijd kwam voort uit een discutabele strafschop.

Scheidsrechter Damir Skomina kende de penalty na inmenging van de VAR toe. Aanleiding was hands van PSG-verdediger Presnel Kimpembe, die de bal na een schot van Diogo Dalot ongelukkig op zijn arm kreeg.

"Dit is een grove schande", schreef een woedende Neymar, die door een blessure vanaf de tribune moest toekijken in Parijs.

"Deze beslissing wordt genomen door vier mannen die niets van voetbal weten, gebaseerd op een herhaling in slow motion op een scherm. Wat kan Kimpembe verkeerd doen als hij met zijn rug naar de bal staat? Dit was helemaal niets!"

Neymar kampt met voetblessure

De 27-jarige Neymar, die bij het toekennen van de strafschop naar beneden stormde op de tribune en naast het scherm ging staan waarop arbiter Skomina de situatie beoordeelde, staat al sinds januari aan de kant met een voetblessure.

Hij miste onder meer beide wedstrijden tegen United. Het is nog niet bekend wanneer de Braziliaan zijn rentree maakt.

Vorig jaar waren de achtste finales eveneens het eindstation voor PSG in de Champions League. De Parijzenaars zijn in de Ligue 1 wel hard op weg naar een nieuwe landstitel.

Bekijk het programma en de stand in de Ligue 1