Feyenoord kan de komende tijd niet beschikken over Jeremiah St. Juste. De 22-jarige verdediger heeft een blessure overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Vitesse (1-1) van zondag.

"We moeten kijken hoe zich dat ontwikkelt, maar het herstel zal zeker enkele weken in beslag nemen", zegt trainer Giovanni van Bronckhorst dinsdag tegen Feyenoord TV.

"Het is voor Jeremiah een tegenvaller dat hij de komende tijd niet kan spelen, maar hij moet nu al zijn energie stoppen in zijn herstel."

St. Juste viel tegen Vitesse halverwege de tweede helft uit. Hij greep na een sprint naar zijn hamstring, maar kon wel op eigen kracht het veld verlaten.

De oud-speler van sc Heerenveen is dit seizoen de vaste rechtsback bij Feyenoord. Hij kwam tot dusver in 23 officiële wedstrijden in actie en maakte daarin twee doelpunten.

Jeremiah St. Juste werd tegen Vitesse in de 69e minuut vervangen door Eric Botteghin. (Foto: ProShots)

Van Bronckhorst heeft nog voldoende keuze

Van Bronckhorst heeft ondanks het wegvallen van St. Juste nog voldoende keuze voor de rechtsbackpositie. Ook Bart Nieuwkoop, Cuco Martina, Eric Botteghin en Sven van Beek kunnen daar eventueel spelen.

Feyenoord is aan een matig seizoen bezig. De Rotterdammers bezetten na 25 speelrondes op grote achterstand van PSV en Ajax de derde plaats in de Eredivisie.

Feyenoord moet die positie verdedigen ten opzichte van AZ (het verschil is drie punten) om volgend seizoen mee te mogen doen aan de play-offs van de Europa League.

De equipe van Van Bronckhorst neemt het zaterdag thuis op tegen Willem II en stuit daarna op achtereenvolgens FC Utrecht (uit) en sc Heerenveen (thuis).