Wout Weghorst krijgt na dit seizoen een nieuwe trainer bij VfL Wolfsburg. De huidige coach, Bruno Labbadia, is niet van plan om zijn aflopende contract te verlengen.

Labbadia lichtte dinsdag de directie en de spelersgroep in. Ook zijn assistenten Eddy Sözer en Olaf Janssen en revalidatietrainer Günter Kern verlaten komende zomer de club.

Labbadia is sinds februari 2018 de trainer van Wolfsburg. Hij volgde destijds de binnen een half jaar opgestapte Martin Schmidt op.

De 53-jarige Duitser behoedde Wolfsburg vorig seizoen voor degradatie uit de Bundesliga en strijdt met 'Die Wölfe' dit seizoen om Europees voetbal.

'Rose voornaamste kandidaat om Labbadia op te volgen'

Wolfsburg bezet na 25 van de 34 speelrondes de zevende plaats, op drie punten achterstand van nummer zes Bayer Leverkusen (39 om 42 punten).

Weghorst en Paul Verhaegh maken op dit moment deel uit van de selectie van Wolfsburg, terwijl Jeffrey Bruma en Riechedly Bazoer zijn verhuurd aan respectievelijk Schalke 04 en FC Utrecht.

De Duitse krant Bild meldt dinsdag dat Red Bull Salzburg-trainer Marco Rose de voornaamste kandidaat is om na dit seizoen de taken over te nemen van Labbadia in de Volkswagen Arena.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Bundesliga