De groep rond clubicoon en oud-voorzitter Riemer van der Velde heeft dinsdag aangekondigd af te zullen zien van verdere gesprekken met de directie van sc Heerenveen.

Van der Velde, voormalig Heerenveen-trainers Foppe de Haan en Gertjan Verbeek, Henk Hoekstra, Tjisse Wallendal en Yme Kuiper schrijven in een door verschillende media gepubliceerde brief dat "het goede gevoel ontbreekt voor een verder vervolg".

Het zestal sprak afgelopen woensdag met de nieuwe leiding van de Friese club. Heerenveen liet weten dat het om een "constructief gesprek" ging en dat de club "nog altijd serieus openstaat voor de goedbedoelde adviezen en raad van de clubiconen".

Beide partijen maakten een voorzichtige afspraak om aanstaande vrijdag verder te praten, maar in de brief van dinsdag meldt de groep rond Van der Velde er toch van af te zien. "We zien geen basis voor het alsnog oppakken van het oorspronkelijke idee."

Groep valt vooral over aanstelling Cees Roozemond

De zes mannen vallen vooral over het feit dat Heerenveen vorige week dinsdag Cees Roozemond aanstelde als de nieuwe algemeen directeur, terwijl ze de club hadden gevraagd om gedurende het overleg met de groep geen nieuwe leidinggevenden definitief te benoemen.

De groep-Van der Velde maakte enkele maanden geleden bekend zich zorgen te maken over de koers van Heerenveen, waar het bestuurlijk de laatste jaren flink rommelt. De zes clubmannen wilden een "breed gedragen plan van aanpak" maken voor de huidige nummer acht van de Eredivisie, maar dat zal nu dus niet doorgaan.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie