Feyenoord heeft het contract van Orkun Kökçü dinsdag met drie jaar verlengd. Het achttienjarige talent ligt daardoor tot de zomer van 2023 vast in Rotterdam.

Kökçü beleeft dit seizoen zijn doorbraak bij Feyenoord. Hij maakte op 27 september zijn officiële debuut in het bekerduel met Gemert (0-4-winst) en scoorde daarin ook direct.

Op 9 december volgden uit tegen FC Emmen zijn eerste speelminuten in de Eredivisie. Als invaller droeg Kökçü toen met een doelpunt en een assist bij aan een 1-4-overwinning.

Zondag was de geboren Haarlemmer als basisspeler trefzeker in de uitwedstrijd tegen Vitesse (1-1). Tot dusver staat de teller op zeven officiële duels en drie treffers voor Feyenoord.

"Dit contract motiveert mij alleen maar meer om de volgende stappen te zetten. Ik heb uitgebreid met de club gesproken over de plannen met mij en voel het vertrouwen dat ik hier bij Feyenoord de komende jaren kan uitgroeien tot een vaste waarde", zegt Kökçü op de site van Feyenoord.

Orkun Kökçü wordt na zijn doelpunt tegen Vitesse gefeliciteerd door Robin van Persie. (Foto: ProShots)

Van Geel: 'Gaan nog veel plezier aan hem beleven'

Technisch directeur Martin van Geel geeft hoog op van de spelmaker. "Orkun heeft alles wat een moderne creatieve middenvelder nodig heeft en daarmee de potentie om hier de komende jaren ontzettend belangrijk te worden", zegt hij.

"Bovendien is hij tweebenig, wat hem nóg completer maakt. Naast al zijn voetballende kwaliteiten beschikt hij ook over de juiste mentaliteit om die potentie waar te maken. Hier gaan we veel plezier aan beleven."

Feyenoord bezet momenteel de derde plaats in de Eredivisie. De ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst speelt zaterdag om 19.45 uur thuis tegen Willem II.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie