Jong Ajax heeft maandagavond dure punten laten liggen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Michael Reiziger kwam op sportpark De Toekomst niet langs de beloften van AZ: 1-1.

Jong AZ opende in de 65e minuut zelfs verrassend de score door een treffer van Jeremy Helmer. Vlak daarna kopte Noa Lang op fraaie wijze de gelijkmaker binnen, waardoor Jong Ajax de eerste nederlaag sinds eind januari bespaard bleef.

Bij de thuisploeg viel aanvoerder Dani de Wit al na zeven minuten uit met een vleeswond aan de binnenkant van zijn rechterknie. De middenvelder deed vorige week nog twintig minuten mee in de sensationele Champions League-wedstrijd van Ajax bij Real Madrid (1-4).

Bij Jong AZ maakte doelman Rody de Boer zijn eerste minuten van het seizoen. De 21-jarige keeper kwam afgelopen zomer over van Telstar, maar kampte maandenlang met een zware schouderblessure.

Door de remise komt Jong Ajax op 42 punten en daarmee staat de Amsterdamse formatie op de achtste plek. Jong AZ heeft nu 22 punten en neemt de zeventiende plek op doelsaldo over van FC Dordrecht.

Komende zondag staan ook de eerste elftallen van Ajax en AZ tegenover elkaar. Die wedstrijd in de 26e speelronde van de Eredivisie begint om 14.30 uur in Alkmaar.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Keuken Kampioen Divisie