Peter Bosz vindt het nutteloos om terug te blikken op de 2-3-overwinning op Hannover 96. Door hevige sneeuwval was het veld zondag zeer moeilijk bespeelbaar.

"Ik ben heel blij met de drie punten, maar dit had niets met voetbal te maken", begon Bosz zijn extreem korte persconferentie. "Daarom heeft het ook geen nut om het spel te analyseren."

"Ik heb geen plezier gehad vandaag, de spelers ook niet en ik denk dat de toeschouwers dat ook niet hadden", was het enige dat de trainer verder nog kwijt wilde.

Bij een 0-2-voorsprong voor Leverkusen ontstond er aan het eind van de eerste helft een curieus moment. Hannover-aanvaller Genki Haraguchi omspeelde doelman Lukas Hradecky en leek de bal in het lege doel te schuiven. De bal smoorde echter door de sneeuw en kon door een verdediger van de lijn gehaald worden.

Daarna werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt. De strafschopgebieden en de zijlijnen werden sneeuwvrij gemaakt, waarna het duel uitgespeeld kon worden.

Degradatiekandidaat Hannover kwam terug tot 2-2, maar in de slotfase bezorgde de negentienjarige Kai Harvertz de ploeg van Bosz toch nog de zege.

Leverkusen wint zes van acht Bundesliga-duels onder Bosz

Daardoor blijft Bosz uitstekend presteren bij Leverkusen. Sinds zijn aanstelling eind december won de ploeg zes van de acht competitieduels. De club werd wel uitgeschakeld in de Europa League en de DFB Pokal.

Leverkusen staat vijfde in de Bundesliga met vier punten achterstand op RB Leipzig en Borussia Mönchengladbach. De beste vier clubs plaatsen zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League.

Komende speelronde treft de voormalig coach van Ajax zijn toenmalige aanvoerder. Leverkusen speelt zondag thuis tegen het Werder Bremen van Davy Klaassen.

Bekijk de stand en het programma in de Bundesliga