PSV-verdediger Daniel Schwaab kreeg zaterdag tijdens het thuisduel met NAC Breda (2-0) een briefje in handen van trainer Mark van Bommel met daarop tactische aanwijzingen, maar had geen tijd om het te lezen.

"Ik moest het direct wegstoppen van de scheidsrechter", aldus Schwaab tegen de NOS over scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

"Ik kan goed Nederlands lezen, maar het was een heel verhaal. Er stond zelfs tekst op de achterkant, daar had ik echt geen tijd meer voor", zei de Duitse verdediger.

Volgens Schwaab stond er op het papiertje informatie over het verdedigen van vrije trappen en corners. "We hadden nieuwe vrije mannen. Bij de eerstvolgende corner heb ik er gewoon voor gezorgd dat er niemand vrij stond."

"Ik wilde de informatie later nog een keer terugkijken, maar toen zei de scheidsrechter weer dat ik het weg moest stoppen. Toen heb ik het maar in mijn sok laten zitten. Misschien is het wel een regel dat je geen briefje in je handen mag houden."

Ook zonder alle informatie van het briefje slaagde PSV erin om de nul te houden tegen NAC en zelf twee keer te scoren. Daardoor blijven de Eindhovenaren koploper in de Eredivisie met acht punten meer dan nummer twee Ajax, dat nog twee wedstrijden tegoed heeft. De Amsterdammers spelen later op zondag tegen Fortuna Sittard.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie