PSV begint zaterdag met Jorrit Hendrix, Mohammed Ihattaren en Cody Gakpo in de basis aan de thuiswedstrijd tegen NAC Breda.

Hendrix ontbrak vorige week op bezoek bij Excelsior (0-2) wegens privé-omstandigheden. Hij werd toen als controleur vervangen door Michal Sadílek.

Ihattaren kreeg tegen Excelsior verrassend de voorkeur boven Gaston Pereiro en Érick Gutiérrez als meest aanvallende middenvelder en dat is ook tegen NAC weer het geval.

Basisdebutant Gakpo neemt tegen NAC links voorin de plek over van de geschorste Hirving Lozano. Die kreeg tegen Excelsior zijn vijfde gele kaart van het seizoen voor een schwalbe.

Trainer Mark van Bommel kiest verder voor dezelfde namen, wat betekent dat Luuk de Jong met twintig doelpunten zijn leidende positie op de topscorersranglijst kan verdedigen.

PSV vergoot bij zege voorsprong op Ajax tot acht punten

Koploper PSV vergoot bij een zege op NAC de voorsprong op naaste achtervolger Ajax tot acht punten, maar die hebben nog wel twee thuiswedstrijden in te halen, tegen Fortuna Sittard (zondag) en PEC Zwolle (woensdag).

NAC mist tegen PSV de nodige spelers. Daan Klomp (geschorst), Anouar Kali, Sullay Kaikai, Khalid Karami, Arno Verschueren, Luka Ilić, Fabian Sporkslede en Lucas Schoofs (allen geblesseerd) ontbreken in Eindhoven.

Trainer Mitchell van der Gaag zette bovendien deze week Karol Mets uit de selectie, omdat de op een transfer azende verdediger een ongeïnteresseerde indruk zou hebben gemaakt op de training.

Hekkensluiter NAC lijkt af te stevenen op directe degradatie uit de Eredivisie. De Brabanders hebben vijf punten achterstand op nummer voorlaatst De Graafschap, dat zaterdag afreist naar Willem II.

Opstelling PSV: Zoet; Dumfries, Schwaab, Viergever, Angelino; Hendrix, Rosario, Ihattaren; Bergwijn, De Jong, Gakpo.

Opstelling NAC Breda: Van Leer; Van Anholt, Koch, Dervite, Palmer-Brown, Gersbach; Nijholt, Lundqvist, El Allouchi; Korte, Te Vrede.