Ajax moet de uitwedstrijd in de kwartfinales van de Champions League mogelijk zonder eigen supporters spelen. De UEFA is vrijdag een onderzoek gestart naar misdragingen van fans rond en tijdens de return van dinsdag bij Real Madrid (1-4).

Supporters van Ajax zouden in Estadio Santiago Bernabéu (het onderkomen van Real Madrid) een veiligheidsnet hebben vernield en voorwerpen op het veld hebben gegooid.

Ajax kreeg van de UEFA eind vorig jaar na wanordelijkheden bij de uitwedstrijd tegen Benfica (1-1) in de groepsfase van de Champions League al een voorwaardelijke straf van een uitduel zonder eigen publiek opgelegd.

De Europese voetbalbond startte daarna ook een onderzoek naar ongeregeldheden bij AEK Athene-Ajax, maar de Amsterdammers gingen vrijuit en de Grieken moeten de komende twee Europese thuiswedstrijden zonder publiek afwerken.

De UEFA laat op 28 maart weten of en hoe Ajax wordt bestraft voor de incidenten in Madrid. De club begint pas na die datum met de verkoop van kaarten voor de uitwedstrijd in de kwartfinales.

Loting voor kwartfinales is komende vrijdag

De loting voor de kwartfinales is komende vrijdag in het Zwitserse Nyon, de wedstrijden staan voor 9 of 10 en 16 of 17 april op het programma.

Naast Ajax plaatsten ook Tottenham Hotspur (ten koste van Borussia Dortmund), Manchester United (ten koste van Paris Saint-Germain) en FC Porto (ten koste van AS Roma) zich al voor de kwartfinales van het belangrijkste Europese clubtoernooi.

Verder werd Ajax vrijdag door de KNVB beboet voor vuurwerk dat tijdens de wedstrijd van eind januari tegen sc Heerenveen (3-1-zege) in de TOTO KNVB-Beker werd afgestoken op de Zuid-tribune van de Johan Cruijff ArenA.

De huidige nummer twee van de Eredivisie kreeg daar een boete van 15.000 euro voor en een voorwaardelijke straf van één wedstrijd zonder publiek op de Zuid-tribune.