Heracles Almelo moet het de komende weken zonder Jesper Drost stellen. De middenvelder is voor drie duels geschorst na zijn rode kaart tegen FC Utrecht. Moreno Rutten van VVV-Venlo is juist vrijgesproken door de tuchtcommissie van de KNVB.

De 26-jarige Drost werd zondag in de thuiswedstrijd tegen Utrecht (1-5) een minuut voor rust uit het veld gestuurd. Hij kreeg van scheidsrechter Christiaan Bax een directe rode kaart nadat hij met gestrekt been in ging op rechtsback Sean Klaiber.

Heracles ging niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal en hoopte de schorsing bij de tuchtcommissie aan te vechten, maar die trok dezelfde conclusie als de aanklager.

Door zijn schorsing moet Drost, die dit seizoen zeventien van de 24 competitiewedstrijden speelde, de duels met FC Emmen (10 maart, uit), Vitesse (16 maart, thuis) en De Graafschap (30 maart, uit) aan zich voorbij laten gaan.

Jesper Drost druipt af na zijn rode kaart tegen Utrecht. (Foto: ProShots)

Rutten wel vrijgesproken door tuchtcommissie

De tuchtcommissie kwam VVV-verdediger Rutten wel tegemoet. De verdediger kreeg zondag in de 35e minuut van de uitwedstrijd tegen FC Groningen - na inmenging van de VAR - een directe rode kaart nadat hij op de voet van Tim Handwerker ging staan.

De aanklager wilde hem voor drie duels (waarvan één voorwaardelijk) schorsen, maar de tuchtcommissie was het daar niet mee eens en besloot Rutten vrij te spreken.

De 25-jarige Brabander is dit seizoen een vaste kracht bij VVV, waar hij tot dusver dit seizoen in elk duel aan de aftrap stond. De Limburgers, die de tiende plek op de ranglijst bezetten, nemen het zaterdag voor eigen publiek op tegen Excelsior.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie