Marouane Fellaini heeft donderdag een punt achter zijn loopbaan als international gezet. De 31-jarige Belgische middenvelder wil na twaalf jaar ruimte maken voor de jeugd.

"Het was geen eenvoudige beslissing voor me. Ik heb er zeker niet lichtzinnig over gedaan", schrijft Fellaini op zijn Instagram-pagina.

"Ik voel dat dit het juiste moment is om een stap terug te doen en de volgende generatie de kans te geven om het succes met de nationale ploeg te continueren."

Fellaini maakte twaalf jaar geleden zijn debuut voor België. Hij deed op 7 februari 2007 negentig minuten mee in de oefenwedstrijd in Brussel tegen Tsjechië (0-2-nederlaag).

De 1,94 meter lange routinier kwam in totaal tot 87 interlands. Hij maakte daarin achttien doelpunten en leverde vier assists.

Fellaini afgelopen zomer in Brussel bij de huldiging van België voor de derde plaats op het WK. (Foto: ANP)

'Ik koester geweldige herinneringen'

Fellaini maakte deel uit van de selectie die afgelopen zomer geschiedenis schreef op het WK in Rusland. België behaalde toen met de derde plaats de beste prestatie ooit op een mondiaal eindtoernooi.

"Het was een eer om mijn land 87 keer te mogen vertegenwoordigen en twee WK's en een EK mee te mogen maken", zegt hij.

"Ik koester geweldige herinneringen, van mijn debuut in 2007 tot het voorbije WK. Ik ben er erg trots op dat België momenteel eerste staat op de FIFA-ranking."

Fellaini staat momenteel onder contract bij het Chinese Shandong Luneng Taishan. Hij droeg in het verleden ook het shirt van Manchester United, Everton en Standard Luik.