In navolging van Thomas Müller heeft ook Mats Hummels vol onbegrip gereageerd op het besluit van de Duitse bondscoach Joachim Löw om hem niet meer op te roepen voor 'Die Mannschaft'.

Löw maakte dinsdag bekend dat hij de dertigjarige verdedigers Hummels en Boateng en de 29-jarige aanvaller Müller niet langer nodig heeft en de voorkeur geeft aan een nieuwe generatie.

"Ik begrijp niets van de sportieve beslissing, die ik wel respecteer. Naar mijn mening had ik altijd een goede relatie met de mensen die bij de Duitse bond betrokken waren. We hebben elkaar altijd op een eerlijke manier behandeld", schrijft Hummels donderdag op Twitter.

"Thomas, Jérôme en ik geven al jaren alles voor de nationale ploeg en volgens mij doet deze actie geen recht aan onze prestaties. Het laat me allesbehalve koud, want ik speel graag voor Duitsland."

Hummels speelt samen met Boateng en Müller bij Bayern München. Het trio kwam samen tot 246 interlands en maakte deel uit van de ploeg die in 2014 de wereldtitel pakte. Löw passeerde eerder al de 31-jarige Sami Khedira.

Mats Hummels en bondscoach Joachim Löw in betere tijden. (Foto: ANP)

'Dromen als kind zijn overtroffen'

Ondanks zijn onbegrip kijkt Hummels met een goed gevoel terug op zijn periode als international, die op 13 mei 2010 begon met een oefeninterland tegen Malta.

"Voor nu kan ik zeggen dat het prachtige jaren waren. De zeventig interlands overtroffen waar ik als kind van droomde. Ik heb aan vier grote toernooien mogen meedoen en de wereldtitel in 2014 was de bekroning", sluit hij zijn verhaal op Twitter af.

"Dat gevoel draag ik voor altijd met me mee en ik zou er echt alles voor over hebben om ooit iets soortgelijks te bereiken."

Ook Thomas Müller is niet langer Duits international. (Foto: ANP)

Müller reageerde woedend op besluit Löw

Aanvaller Müller reageerde woensdag al op de beslissing van Löw en deed dat in iets fellere woorden dan zijn ploeggenoot Hummels.

"Hoe langer ik hierover nadenk, hoe bozer ik word over de hele gang van zaken. Ik snap er helemaal niets van dat dit een definitief besluit is. Ik vind het stijlloos en getuigen van een gebrek aan waardering", zei hij onder meer in een video op Twitter.

De clubleiding van Bayern liet eveneens al weten niet blij te zijn. "We plaatsen openlijk onze vraagtekens bij het tijdstip en de omstandigheden waarop dit besluit bekendgemaakt is", stond woensdag in een verklaring.

Duitsland, dat een zeer teleurstellend WK achter de rug heeft, speelt op woensdag 20 maart vriendschappelijk tegen Servië. Vier dagen later begint de EK-kwalificatiereeks met een uitduel met het Nederlands elftal.