De Turkse voetballer Mansur Calar is donderdag door de tuchtcommissie van de Turkse voetbalbond TFF voor het leven geschorst vanwege het met een scheermes aanvallen van tegenstanders.

Calar misdroeg zich afgelopen zaterdag tijdens de thuiswedstrijd van zijn club Amed SK tegen Sakaryaspor (1-1) op het derde niveau in Turkije.

Op beelden is te zien dat de 33-jarige middenvelder bij het betreden van het veld het scherpe voorwerp in zijn linkerhand heeft en vlak voor en tijdens de wedstrijd insteekt op tegenstanders.

Verschillende spelers van Sakaryaspor deden na de verhitte confrontatie aangifte bij de politie en plaatsten foto's van verwondingen aan de armen, nek en het gezicht op sociale media.

Calar speelt sinds de zomer van 2014 voor Amed SK

De TFF stelde direct een onderzoek in en kwam vijf dagen later met de uitspraak dat Calar nooit meer welkom is op een voetbalveld in Turkije.

Het is nog niet bekend wat de reden is van de daden van Calar, maar naar verluidt zou het te maken hebben met de spanningen tussen de Turkse regering en Koerdische militanten.

Amed SK komt uit Diyarbakir, de grootste stad in het voornamelijk Koerdische zuidoosten van Turkije, waar regelmatig geweld voorkomt tussen beide partijen.

Calar speelt sinds de zomer van 2014 voor Amed SK. Hij droeg voor die tijd ook het shirt van Eyüpspor, Diyarbakir BB, Menemen Belediyespor en Hacka Spor.