Paolo Guerrero heeft het laatste beroep tegen zijn dopingschorsing verloren. De Peruaanse voetballer probeerde al anderhalf jaar van zijn straf af te komen.

Het Zwitserse hooggerechtshof verwierp donderdag het beroep van de 35-jarige Guerrero tegen zijn straf van veertien maanden, die is opgelegd door de FIFA en het WADA.

De aanvaller testte in oktober 2017 positief op sporen van cocaïne. De oud-speler van Bayern München zei zelf dat hij vervuilde thee had gedronken.

De FIFA ging daar niet in mee en schorste Guerrero voor twaalf maanden. In hoger beroep werd de staf verminderd tot zes maanden, maar het internationale sporttribunaal CAS verzwaarde de schorsing vervolgens tot veertien maanden.

Peru en Guerrero stelden alles in het werk om die strafverzwaring terug te draaien, zodat de aanvoerder van de Zuid-Amerikanen kon meedoen aan het WK van afgelopen zomer in Rusland.

Paolo Guerrero bij zijn presentatie bij Internacional. (Foto: ANP)

Guerrero kan in april weer spelen

Eind mei, vlak voor het begin van het toernooi, gaf een Zwitserse rechtbank in een spoedzaak de spits alsnog toestemming om te spelen op het WK, door de schorsing tijdelijk te bevriezen.

Peru werd derde in een groep met de latere wereldkampioen Frankrijk, Denemarken en Australië. Guerrero maakte één doelpunt, in het met 2-0 gewonnen duel met Australië.

De topscorer aller tijden van Peru verhuisde na het WK in Brazilië van Flamengo naar Internacional. Door het besluit van het Zwitserse hooggerechtshof zal hij pas in april kunnen debuteren voor de club uit Porto Alegre.