Frank de Boer heeft woensdagavond (lokale tijd) met Atlanta United een pijnlijke nederlaag geleden in de kwartfinales van de CONCACAF Champions League. De Amerikaanse formatie verloor met 3-0 bij het Mexicaanse Monterrey.

Nicolás Sánchez opende na zestien minuten de score in Estadio BBVA Bancomer. Het bleef lang bij 1-0, maar in het laatste kwartier liep Monterrey verder weg bij Atlanta door treffers van Dorlan Pabón en Jesús Gallardo.

Het verlies in Mexico betekende voor De Boer zijn derde nederlaag in vier wedstrijden als coach van Atlanta United. De Nederlander kende eind vorige maand een teleurstellend debuut tegen het Costa Ricaanse Herediano (3-1-verlies) en Atlanta begon het nieuwe seizoen in de MLS maandag met een 2-0-nederlaag tegen D.C. United.

Tussendoor werd de return tegen Herediano wel overtuigend gewonnen (4-0), waardoor Atlanta zich voor de kwartfinales van de Noord-Amerikaanse Champions League plaatste.

De return tegen Monterrey staat volgende week op het programma. Atlanta, dat vorig seizoen kampioen werd in de MLS, speelt zondagavond in de competitie eerst nog een thuiswedstrijd tegen FC Cincinnati.

De Boer is bij Atlanta bezig aan zijn vierde klus als hoofdtrainer. Hij begon zijn loopbaan succesvol door vier landstitels te veroveren met Ajax, waarna tegenvallende periodes volgden bij Internazionale en Crystal Palace.