Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino moet twee Premier League-duels missen door een schorsing. De Argentijn heeft woensdag een straf van de Engelse voetbalbond FA geaccepteerd.

De 47-jarige Pochettino, die ook een boete van bijna 12.000 euro moet betalen, wordt bestraft voor zijn gedrag op het veld en in de catacomben na het uitduel met Burnley van 23 februari.

Tottenham verloor die wedstrijd met 2-1. Pochettino vond dat de openingstreffer van de thuisploeg voortkwam uit een onterechte hoekschop en haalde woedend verhaal bij scheidsrechter Mike Dean.

Door zijn schorsing moet Pochettino in ieder geval het uitduel met Southampton van komende zaterdag vanaf de tribune bekijken. Mogelijk geldt dat ook voor de thuiswedstrijd tegen Crystal Palace, al is die ontmoeting uitgesteld naar een nog onbekende datum. Op 31 maart staat Liverpool-Tottenham op het programma.

Tottenham lijkt zich achter koploper Manchester City (71 punten) en Liverpool (70) met 61 punten uit 29 duels te moeten richten op de derde plek in Engeland. Dinsdag bereikte de ploeg ten koste van Borussia Dortmund de kwartfinales van de Champions League.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League