Chelsea gaat in beroep tegen de straf van de FIFA om twee transferperiodes geen spelers te mogen aantrekken, zo heeft de wereldvoetbalbond dinsdag bevestigd. De Londense club had eerder al aangekondigd zich niet neer te leggen bij de sanctie.

Chelsea werd vorige maand door de FIFA bestraft voor het overtreden van de regels wat betreft het contracteren van spelers onder de achttien jaar.

'The Blues' mogen in de komende zomerse transferperiode én in januari 2020 geen aankopen doen, met uitzondering van de vrouwen- en zaalvoetbalteams. Het is wel toegestaan voor de club om spelers te verkopen.

Chelsea is volgens de FIFA in de fout gegaan bij de registratie van 29 minderjarige spelers, onder wie naar verluidt oud-Ajacied Bertrand Traoré. De wereldvoetbalbond deed jarenlang onderzoek naar het handelen van de Premier League-club, die onder meer jeugdspelers voor een te lange periode zou hebben vastgelegd.

Ook Barcelona, Real en Atlético al eens bestraft

Het is niet de eerste keer dat een Europese topclub voor een bepaalde periode geen spelers mag aantrekken vanwege gemaakte fouten bij het registreren van jeugdspelers. In Spanje kregen Real Madrid, Atlético Madrid (beide in 2016) en Barcelona (2014) al eens een transferverbod opgelegd.

Door het beroep is het de vraag of het transferverbod van Chelsea wordt opgeschort, waardoor de club komende transferperiode toch spelers kan halen. Diezelfde strategie werd eerder in soortgelijke zaken gebruikt door Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid.

Chelsea maakt voorlopig een teleurstellend seizoen door. De ploeg van de geplaagde manager Maurizio Sarri staat op de zesde plek in de Premier League en heeft een achterstand van vijftien punten op koploper Manchester City.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League