Bondscoach Joachim Löw heeft Mats Hummels, Jérôme Boateng en Thomas Müller niet langer nodig bij Duitsland. Hij wil de komende tijd aan de slag met een grotendeels nieuwe generatie.

"Dit is een duidelijk signaal van vernieuwing. De jonge jongens krijgen de kans. Ik bedank Mats, Jérôme en Thomas voor de vele succesvolle en unieke jaren", zegt Löw.

Verdedigers Hummels (30) en Boateng (30) en aanvaller Müller (29) waren zeer succesvol voor Duitsland. Ze behaalden in 2014 de wereldtitel in Brazilië.

De spelers van Bayern München kwamen respectievelijk tot een respectabel aantal van 70, 76 en 100 interlands en tot 5, 1 en 38 doelpunten.

Löw nam onlangs ook al afscheid van Sami Khedira. De 31-jarige middenvelder van Juventus kwam tot 77 en 7 doelpunten voor Duitsland.

Duitsland tegen Nederland in EK-kwalificatie

Duitsland kan wel weer een succesje gebruiken. 'Die Mannschaft' werd vorig jaar al in de groepsfase uitgeschakeld op het WK en eindigde vervolgens achter Frankrijk en Nederland als laatste in groep 1 van divisie A van de Nations League.

Löw mocht desondanks aanblijven als eindverantwoordelijke. De 59-jarige Duitser heeft nog een contract tot de zomer van 2022 bij de Duitse voetbalbond DFB.

Duitsland komt Nederland opnieuw tegen in de aankomende EK-kwalificatiereeks. Beide landen staan op 24 maart (in Amsterdam) en op 6 september (in Hamburg) tegenover elkaar.

Naast Duitsland en Nederland maken ook Wit-Rusland, Estland, Noord-Ierland deel uit van groep C. De beste twee plaatsen zich voor het EK van 2020.