Feyenoord kan zondag in de uitwedstrijd tegen Vitesse waarschijnlijk gewoon over Kenneth Vermeer beschikken. De doelman heeft 'slechts' een lichte liesblessure overgehouden aan het thuisduel van zondag met FC Emmen (4-0).

"We hebben goede hoop dat hij zondag kan keepen", zegt trainer Giovanni van Bronckhorst dinsdag in gesprek met Feyenoord TV.

"Hij kan als het goed is aan het einde van de week weer aansluiten bij de groep. Hij zal dus in de komende dagen wat stappen moeten maken, maar ik verwacht daarin geen problemen."

Vermeer liep de blessure op toen Emmen-spits Sven Braken de bal in kansrijke positie te ver voor zich uitspeelde en vervolgens hard in botsing met hem kwam.

De oud-Ajacied leek aanvankelijk verder te kunnen spelen, maar hij moest niet veel later alsnog plaatsmaken voor de debuterende Joris Delle.

Vermeer verloor concurrentiestrijd van Bijlow

Vermeer verloor begin dit seizoen de concurrentiestrijd van Justin Bijlow, maar keept de laatste tijd omdat de jonge doelman met een gebroken middenvoetsbeentje kampt en nog enkele weken is uitgeschakeld.

De vijfvoudig international van het Nederlands elftal was vorig seizoen ook al reserve achter Brad Jones en koos toen voor een verhuurperiode bij Club Brugge.

Feyenoord is aan een teleurstellend seizoen bezig. De Rotterdammers zijn op grote achterstand van PSV en Ajax de nummer drie van de Eredivisie en werden vorige week door Ajax (0-3) uitgeschakeld in de halve finales van de TOTO KNVB Beker.

De ploeg van Van Bronckhorst moet alle zeilen bijzetten om als derde te eindigen in de competitie, omdat de voorsprong op nummer vier AZ maar drie punten bedraagt.