Almere City heeft dinsdag trainer Michele Santoni ontslagen. De 39-jarige Italiaanse Nederlander was pas sinds acht maanden de eindverantwoordelijke bij de Flevolanders.

Volgens technisch directeur Robert Maaskant is er tussen de clubleiding en Santoni een verschil van mening ontstaan over de manier waarop de doelstellingen van de club moeten worden behaald.

"Wij willen Michele bedanken voor zijn onvoorwaardelijke inzet en professionaliteit. Wij wensen hem veel succes in zijn verdere carrière", zegt hij op de website van Almere City.

Santoni tekende eind juni nog een contract voor twee jaar tot de zomer van 2020. Hij nam destijds de taken over van de naar NEC vertrokken Jack de Gier.

Santoni begon aan eerste klus als hoofdtrainer bij Almere City

Maaskant noemde Santoni toen iemand die met alle facetten van de sport te maken heeft gehad en zich daardoor heeft gevormd tot een complete trainer met een onderscheidende visie.

Santoni begon aan zijn eerste klus als hoofdtrainer bij Almere City. Hij was voorheen assistent-trainer van Cagliari en werkte als videoanalist voor Frank de Boer bij Internazionale en Ajax.

Almere City begon uitstekend aan het seizoen, maar is inmiddels afgezakt naar de tiende plaats op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. Er werd vrijdag nog wel in eigen huis met 2-0 gewonnen van FC Eindhoven.

'De Zwarte Schapen' zijn per direct op zoek naar een opvolger van Santoni. Assistent-trainer Ole Tobiasen neemt ad-interim de honneurs waar totdat die is gevonden.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Keuken Kampioen Divisie