FC Volendam heeft maandagavond dure punten laten liggen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Hans de Koning kwam in Wijdewormer niet langs laagvlieger Jong AZ: 1-1.

Volendam kwam in de 51e minuut nog wel op voorsprong dankzij een schitterende treffer van Robin Schouten. De mee opgekomen verdediger schoot vanuit een moeilijke hoek via de onderkant van de lat raak.

Hoewel Volendam in die fase van de wedstrijd het betere van het spel had, maakte Jong AZ een kwartier voor tijd gelijk via Jelle Duin. De invaller verschalkte doelman Jordi van Stappershoef in de verre hoek.

Volendam, dat op 18 januari voor het laatst een competitiewedstrijd verloor, had bij een ruime zege de elfde plek van RKC Waalwijk over kunnen nemen. De Noord-Hollanders blijven nu op de twaalfde positie steken met 37 punten.

Jong AZ bleef voor het derde duel op rij ongeslagen en staat op de achttiende plek. De Alkmaarders hebben 21 punten, zeven meer dan nummer negentien Helmond Sport en hekkensluiter Jong FC Utrecht.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Keuken Kampioen Divisie