Chelsea wordt niet bestraft voor de racistische uitlatingen van supporters van de Londense club tijdens het Europa League-duel met de Hongaarse club MOL Vidi FC, zo heeft de UEFA donderdag bepaald.

De Europese voetbalbond besloot een strafzaak tegen Chelsea te starten, nadat de ethische commissie van de UEFA het onderzoek naar antisemitische liederen van een groepje fans van Chelsea had afgerond.

De kwetsende liederen werden gezongen tijdens de openingsfase van de wedstrijd tegen Vidi, die op 13 december in 2-2 eindigde. Ze waren gericht aan het adres van supporters van de Londense rivaal Tottenham Hotspur.

Chelsea, dat met Roman Abramovich een Joodse eigenaar heeft, reageerde kort na de wedstrijd met afschuw op het racistische gedrag van zijn fans.

Voorzitter stelde voor om supporters naar Auschwitz te sturen

Voorzitter Bruce Buck van de Londense club stelde voor de supporters niet alleen een stadionverbod op te leggen, maar ze ook op een verplichte excursie te sturen naar het voormalige vernietigingskamp Auschwitz.

Chelsea plaatste zich een week geleden voor de achtste finales van de Europa League. De ploeg van coach Maurizio Sarri won de return tegen het Zweedse Malmö met 0-3, nadat de heenwedstrijd op Stamford Bridge met 2-1 werd gewonnen.

Bij de laatste zestien nemen 'The Blues' het op tegen Dynamo Kiev. De heenwedstrijd wordt op 7 maart gespeeld in Londen en de return volgt een week later in Oekraïne.

Bekijk het programma van de Europa League